Renovera eller byta ut trappan? 

Att besluta om man ska renovera eller byta ut en trappa kan vara en utmaning. Trappan är ofta en central del av hemmet, både funktionellt och estetiskt, och skicket kan påverka både utseendet och värdet på din bostad.

Dennis
Uppdaterad: juni 18, 2024

Renovera eller byta ut trappan? 

Att besluta om man ska renovera eller byta ut en trappa kan vara en utmaning. Trappan är ofta en central del av hemmet, både funktionellt och estetiskt, och skicket kan påverka både utseendet och värdet på din bostad. I denna artikel går vi igenom fördelarna med trapprenovering och varför det ofta är det bästa valet jämfört med att byta ut trappan helt och hållet.

Vi utför trapprenovering i Göteborg, kontakta oss för mer information eller om ni har några frågor. 

Fördelarna med trapprenovering

Att renovera trappan är oftast mycket billigare än att byta ut den helt. Vid ett byte så tillkommer även kostnader för rivning, bortforsling av virke och installation, vilket snabbt kan bli dyrt. Däremot innebär renovering bara att du uppdaterar befintliga strukturer och material, vilket sparar både tid och pengar. 

Bevara husets karaktär

Om du bor i ett äldre hus kan trappan ha en unik karaktär och vara tidstypisk från tiden då huset byggdes. Detta kan vara svårt att återskapa med nya material. Genom att renovera trappan istället kan du bevara utseendet och behålla karaktären på hela huset. Det är bra att tänka på att en trapprenovering oftast är en snabbare process än att installera en helt ny trappa. Det innebär mindre byggstök och snabbare återgång till vardagen för dig.

När borde du välja trapprenovering?

Trapprenovering är ett utmärkt alternativ om trappans struktur fortfarande är stabil, men ytan har börjat bli sliten. Genom att slipa, måla eller lacka trappan kan du förnya dess utseende utan att behöva göra större ingrepp. Om du vill uppdatera trappans utseende för att matcha en ny inredningsstil eller förbättra hemmet inför en försäljning, kan man genom renovering anpassa trappans färg och material, vilket kan ge hela rummet ett lyft. Dessutom är renovering det mest kostnadseffektiva valet om du har en begränsad budget men ändå vill förbättra trappans utseende och funktionalitet. Du kan uppnå stora visuella och praktiska förbättringar utan de höga kostnaderna för en helt ny trappa.

Hur Trapp&Golv kan hjälpa dig

På Trapp & Golv är vi specialister på trapprenoveringar och kan hjälpa dig att förvandla din gamla trappa till vad som känns som en ny. Vi erbjuder tjänster som slipning och lackering för att ge trappstegen en ny yta, målning och betsning för att förnya trappans utseende, och utbyte av steg och räcken för att förbättra säkerheten. Kontakta oss om du behöver hjälp med trapprenovering i Göteborg.

Dennis

Trapp & Golv Renovering Väst AB